Attans bra vecka det har varit!

Ibland tittar man tillbaka på en vecka och känner att hot diggity damn vilken kalasvecka det har varit! Började med att jag var hem till PickiPicki på måndagkvällen (mer om det snart) och fortsatte sen med att jag fick till ett riktigt bra nattjäst surdegsbröd, lyckades komma över ett gäng flaskor champagne i lördags och som om det inte var nog nöp jag även en av de hett eftertraktade Arbeg Galileo. Här ska tilläggas att jag inte är så förtjust i whiskey, men att jag dels älskar rymdtemat på flaskan och dels så bara älskar jag sånt som är värt att lägga på hyllan i källaren till en regnig höstkväll framför brasan i goda vänners sällskap.

Idag blev det självklart ett besök på Bondens Matfestival i Stadsparken i Uppsala. Kände mig skrämmande pretto när jag iförd hela Lundhagsstället traskade dit som en del av lämmeltåget med 70-talistföräldrar på jakt efter saker att mjölksyra inför vintern. Som skrämda möss hukandes under det ok av dåligt samvete för alla potentiella livsfaror som butiksinhandlad mat numera innebär hade jag inte förvånats nämnvärt om det kommit någon dragandes på en skrinda med kylväskor som skulle fyllas med råmjölk, lammracks och allsköns grönsaker.

Fantastiskt utbud skulle det visa sig vara i det lerhav som så klart bildats efter de senaste dagarnas regnande. Plockade på mig de fetaste kycklingklubborna jag sett på mannaminne (kanske kan bero på att de fått äta ordentligt när de stilla traskade runt utomhus), lila zucchini, gulbetor, rödbetor, massa färska kryddor, lammkorv och en massa annat. Bäst av allt var dock att jag hittade ett litet stånd som sålde korv och hypertunt skivad lättrökt fläsksida som vid test smälte på tungan. Kilopriset var brutalt, men paketen vägde minimalt varför de tre paket jag slog till på landade på strax under hundringen. Såg att det låg lite böcker på bordet bredvid kyldisken och insåg helt plötsligt att mannen jag handlade av var Kristofer Franzén som skrivit det här praktverket om att göra egen korv. Betedde mig förmodligen som en trettonårig tjej som insåg att det var Justin Bieber som uppenbarat sig framför henne och backade därifrån medan jag uttryckte min tacksamhet för Franzéns blotta existens och det han gjort för mänskligheten.

I samma veva slog förkylningsfebern till och efter att ha ramlat in hemma med ett gäng kassar så stuvades allt undan så gott det gick och sen blev det dimmig eftermiddag på soffan med F1 som bästa vän och en box Kleenex tätt tryckt intill bröstet.

Lite kul andra saker:

Vardagsmenyn är ett spännande initiativ som jag fick tips om i veckan. Femton familjer som hjälps åt att göra vardagsmaten lite roligare genom att man får ansvar för en vecka och då publicerar recept på fyra middagar. Supersmart sätt att dela med sig av kunskapen och dela på jobbet. För oss andra är det ännu smartare eftersom vi kan åka med gratis och kolla alla deras recept. Tacka dem ordentligt om ni använder något recept!

En ny bekantskap den här veckan är Emilias bak & mat som är en ljuvlig samling matlagning, bakning och godsaker. Något jag verkligen fastnade för är den här Ört- och linssoppan.

Jag älskar Ferrero Rocher. Skäms inte på något sätt över att det är som kattmynta för mig. Men så ser jag att The Chocolate Box gjort en Ferrero Rocher-glass och det är som att världen vänts ut och in. Jag måste ha. Nu.

Höst är soppatid! Potatis- och löksoppa var verkligen ingen favorit när jag var liten, men numera älskar jag det. Recept som det här från nyTinat går direkt in bland favoriterna till kommande middagar.

Kletcha var en kaka som fångade mitt intresse. Kan vara veckans roligaste skapelse signerad Sweet Passion.

Hovkonditorn är ett geni ni alla ska ha i era RSS-läsare. Bara en sån sak som de här Apple Granola Crumble förtjänar nån form av utmärkelse.

Avslutar med en länk till MatporrKrabbfylld ravioli med grillad pilgrimsmussla. Sweet Jesus!