Var det nu vi skulle äta Apfelstrudel?

Så var det fredag igen och vi har gjort det vi gillar mest av allt – pratat mat. Den här gången är temat äpplen och vi testar några vanliga svenska sorter, pratar om vad man kan göra för gott med dem och så dricker vi äppelglögg.

Jag hade tydligen lovat förra veckan att jag skulle bjuda på Apfelstrudel, men på grund av jobb och ja, dålig planering helt enkelt är det med skam uppskjutet. Däremot ber jag att få presentera ett attans bra recept för den som vill baka själv.

Förutom det pratar vi matval under älgjakten, lite fruktkemi och så har vi en efterlysning:
– Vad ska vi ha för tema nästa vecka? Endast ni kan bestämma det.

Recept från veckans avsnitt:
Pickipicki’s fuskglögg med äpple och calvados
Matgeeks franska äppelgömma – med jalusiöverdrag
Äppelmos – traditionellt och med variationer.

Lyssna här nedanför eller på SoundCloud