Chokladfrosting rund

Det här är en frosting att skriva hem om

Jag har några recept som jag är extra stolt över. Såna som jag använder ganska ofta och som levererar varje gång. Det här är ett sånt.

När det ska göras tårta kan man så klart täcka den med bara grädde för den där sommartårtan vi alla älskar eller så gör man något som passar extra bra när det är lite kyligare ute – en ordentligt chokladtårta. Då använder jag nästan alltid den här frostingen eller så låter jag en lös ganache rinna ner över tårtan för ett jämnt, glansigt utseende.

Frostingen funkar även fantastiskt bra till rulltårtor, cupcakes eller liknande bakverk. För en lite vuxnare smak är det inte fel alls att tillsätta en skvätt mörk och god rom.

Det här är ett recept som finns med i min bok ’Smör – Kärna, bryna, baka’ och som du kan förhandsbeställa här. Gör du det får du den till ett riktigt bra pris och så skickar jag dig hela boken som PDF i samma sekund som den går iväg till tryckeriet.

Bilden är tagen av Ulrika Ekblom som fotat alla bilder i boken och som om jag fick bestämma skulle ta varenda bild åt mig framöver.

 

Chokladfrosting

Tid: Runt 10 min arbete

  1. Dela och skrapa ur vaniljstången.
  2. Smält chokladen över vattenbad eller i microvågsugnen och låt svalna.
  3. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt. Smaka av. Man ska inte kunna känna några florsockerkorn. Gör man det vispar man ett tag till. Det kan också bero på att smöret är för kallt. Låt i så fall allt stå framme ett tag och vispa sen vidare.
  4. Tillsätt vaniljskrapet, kakao och choklad. Vispa.
  5. Ha i grädde och salt. Vispa till slät smet. Låt gå ihop sig 10 minuter i kylen.
  6. Ta ut och använd. Den blir betydligt mycket fastare när den stått kallt ett tag.