• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Värmande äppel-toddy med rostade kastanjer

november 21, 2014 by Johan Hedberg 1 Comment

Singleton apple toddy recept

Gott i höstmörkret

Jag har funderat en del på varför jag är så förtjust i hösten. Många blir tokiga när mörkret faller och allt verkar grått de få timmarna av ljus som man faktiskt får uppleva.

För mig är det tvärt om. Att vara utomhus en lite disig höstdag är smått fantastiskt så länge man är förberedd. Rätt klädd med ett antal lager som kan hanteras allt eftersom man blir varmare och ett par kängor som gör att man inte behöver granska varje steg man tar.

Lite lövkrattande, svampplockande eller generellt rensande av rabatter och sånt som behöver hanteras innan snön kommer. Pinsamt avkopplande.

Vad många glömmer är att precis som sommarens fikapauser måste man ha tillskott av energi och eftersom det är lite ruggigt ute är något varmt att föredra.

Min absoluta favorit har blivit en lite spetsad äppeltoddy med rostade kastanjer som tilltugg.

Det passar sig också extra bra eftersom jag fått i uppdrag att skriva några recept till Singleton Spey Cascade som lanseras på Systembolaget 4 december. Jag dricker inte så mycket whisky som det är utan gillar att få det i ett glas med något mer. Just att dricka det till lite mat tycker jag är underskattat och även om man som Don Draper har en förkärlek för Old Fashioned finns det så mycket mer att testa.

Med risk för att dra på mig dryckeselitens bannor tycker jag att den passar vansinnigt bra till äpplen. Att just spetsa en toddy med det är fascinerande gott.

Singleton Spey Cascade äppeltoddy
Tid: 20 minuter  

  • 1 liter äppelmust
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • Lite pressad citron (apelsin funkar också för mer julig touch)
  • 2-3 dl Singleton Spey Cascade
  1. Värm upp musten tillsammans med kanelstång, stjärnanis och citron. Låt sjuda tills minst 1/3 förångats. Man vill reducera äppelmusten för att koncentrera smakerna.
  2. Rör i whiskyn och smaka av löpande.
  3. Häll upp på termos eller servera direkt.

 

Disclaimer: Det här inlägget och receptet är framtaget på uppdrag av Singleton Spey Cascade. Jag får alltså betalt för att skriva det men innehållet är helt framtaget av mig. Om jag inte hade gillat produkten hade jag aldrig jobbat med den.

Filed Under: Whisky Tagged With: äpple, höst, kastanjer, recept, singleton

Previous Post: « Supersnabb chokladkaka
Next Post: Långkokt vegetarisk gryta med butternut och kikärtor »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme