Singleton apple toddy recept

Gott i höstmörkret

Jag har funderat en del på varför jag är så förtjust i hösten. Många blir tokiga när mörkret faller och allt verkar grått de få timmarna av ljus som man faktiskt får uppleva.

För mig är det tvärt om. Att vara utomhus en lite disig höstdag är smått fantastiskt så länge man är förberedd. Rätt klädd med ett antal lager som kan hanteras allt eftersom man blir varmare och ett par kängor som gör att man inte behöver granska varje steg man tar.

Lite lövkrattande, svampplockande eller generellt rensande av rabatter och sånt som behöver hanteras innan snön kommer. Pinsamt avkopplande.

Vad många glömmer är att precis som sommarens fikapauser måste man ha tillskott av energi och eftersom det är lite ruggigt ute är något varmt att föredra.

Min absoluta favorit har blivit en lite spetsad äppeltoddy med rostade kastanjer som tilltugg.

Det passar sig också extra bra eftersom jag fått i uppdrag att skriva några recept till Singleton Spey Cascade som lanseras på Systembolaget 4 december. Jag dricker inte så mycket whisky som det är utan gillar att få det i ett glas med något mer. Just att dricka det till lite mat tycker jag är underskattat och även om man som Don Draper har en förkärlek för Old Fashioned finns det så mycket mer att testa.

Med risk för att dra på mig dryckeselitens bannor tycker jag att den passar vansinnigt bra till äpplen. Att just spetsa en toddy med det är fascinerande gott.

Singleton Spey Cascade äppeltoddy
Tid: 20 minuter  

  1. Värm upp musten tillsammans med kanelstång, stjärnanis och citron. Låt sjuda tills minst 1/3 förångats. Man vill reducera äppelmusten för att koncentrera smakerna.
  2. Rör i whiskyn och smaka av löpande.
  3. Häll upp på termos eller servera direkt.

 

Disclaimer: Det här inlägget och receptet är framtaget på uppdrag av Singleton Spey Cascade. Jag får alltså betalt för att skriva det men innehållet är helt framtaget av mig. Om jag inte hade gillat produkten hade jag aldrig jobbat med den.