Valdéngården levererar i år igen!

Precis som förra året har jag tagit hem en massa mandelmassa från Valdéngårdens mandelmassafabrik (no pun intended…). Jag älskar den och för mig är det den och saffranet som jag bara måste ha för att det ska bli julstämning.

Den är gjord på hälften spanska mandlar och hälften socker och innehåller ingenting annat. Inga tillsatser, inget konstigt. Sockret är inte helt pulveriserat utan har små kristaller kvar. Det ger den lite textur men stör absolut inte. Förra året hade de haft fel i valsmaskinen vilket gav på tok för stora sockerkristaller men nu är de på banan igen.

Du kan självklart beställa den från mig i år igen. Efter önskemål från förra året kommer jag packa den i 450 g-bitar. Lagom mycket för att klara julbaket.

Klicka här för att beställa mandelmassa.

Vad kan man då göra med den? Jo, testa att blanda den med rumstempererat smör och ha i bullarna eller lussekatterna, baka mazariner, eller klassikern regenter.