Supersnabb chokladkaka recept

Ibland behöver det gå undan!

En chokladkaka är oftast inget man gör på ett par minuter. Mitt recept på kladdkaka behöver till exempel ett antal timmar för att mogna. Det funkar om man har lite framförhållning.

Den här månadens inlägg är sponsrade av Electrolux Masterpiece Collection Matberedare. Med en motor på 1200 W och titankniv är den ett oslagbart verktyg i köket. Läs mer om Masterpiece Collection EFP9300 här.

Men ibland har man en reklampaus på sig för att svänga ihop något gott och då gäller det att ha ett recept redo. Det här är ett typiskt sådant.

Nu när den alpina säsongen drar igång hinner man göra den här chokladkakan i micron under tiden som den sista föråkaren ger sig ut i pisten. Sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta av lite gott medan de svenska slalomhjältarna gör slarvsylta av konkurrenterna.

Jag gjorde en film som visar hur man gör den:

Tips:
– Peta ner lite hemgjord Nutella, några bitar choklad, kolasås eller kanderade nötter i smeten.
– Ha i skrapet från en halv vaniljstång som omväxling. Supergott! (Vaniljstång kan du köpa här)
– Servera kakan med en skopa glass

 

Supersnabb chokladkaka
Tid: 3 minuter 

  1. Rör samman mjöl, socker, bakpulver, kakao och salt.
  2. Knäck i ägget och vispa ihop allt till en jämn smet.
  3. Smöra en liten form eller en kaffemugg.
  4. Häll i smeten.
  5. Kör på 700W cirka 1 minut.
  6. Ta ut och servera!