Hotellfrukost levererad till dörren
Varje helg vaknar jag upp med en svag känsla av att hur mycket jag än handlat hem på fredagen är det inte tillräckligt för att skapa en tillfredsställande frukost, värdig en lördagsmorgon med mycket hemmafru-TV, en nypressad DN och tonvis av olästa artiklar i RSS-läsaren.

Tidigare i veckan såg jag en tweet om ett gäng som heter Weekendfrukost vilka tydligen levererar hem paket på lördagsmorgnarna. Hotellfrukost till dörren. Men herregud, varför kom inte jag på det?

Överkomligt pris. Slog till på frukost med brunchtillägg för två personer och totalt landade det på 290:-. Hade jag tagit en vanlig frukost hade det stannat på 198:- för båda, men seriöst, en lördag utan bacon, ägg, lax och caesarsallad är inte värd namnet.

09.40 ringde det på dörren och i min hand fick jag den här kassen. I ärlighetens namn var jag mest orolig över hur det skulle motsvara mina förväntningar. Stoltserar man med David Gard som tidigare var kökschef på Melker Anderssons Kungsholmen så har man lite att leva upp till.

Vinkade hej då till budet och gick in i köket för att börja packa upp.

Lite suddig bild, men poängen tror jag går fram: Det är massor med mat och det är jättefint förpackat. Skinka, lax, ost, bacon och grönsaker ligger i små söta papperpaket, müslin ligger i små söta portionspåsar, äggen har en liten lapp med instruktioner för hur man gör äggröran, croissanterna ligger i papperspåsar och juicen ser magisk ut.
Rörde ihop äggen, stekte baconskivorna, slog på en panna kaffe och dukade ut allt.

Jag missar säkert något men här är vad vi gjorde ett tappert försök att sätta i oss:
– Croissanter, mörka frallor och hårt bröd
– Skinka (mild och god), ost, smör, marmelad, paprika, gurka och tomater
– Yoghurt med hallon och müsli
– Äggröra, bacon och kallrökt lax
– Caesarsallad
– Nypressad apelsinjuice (verkligen pressad!)
– Svenska äpplen

Blev vi mätta? Herregud, det var som en kontrollerad frukostorgie utan slut. Jag höll på att börja gråta när jag insåg att varken yoghurt eller sallad skulle hitta sin väg ner i min mage utan fick förpassas tillbaka till kylen.

Överraskande bra var att croissanterna var krispiga och inte ihoptryckta, att allt var så fräscht, att det kändes utvalt med omsorg och att det var mycket mat.
På minussidan var att grädden till äggröran saknades (hade i lite av mjölken istället som var med för teet), mängden smör kan ha varit lite väl snålt tilltagen och andra halvan av testpanelen tyckte att croissanterna inte smakade som franska croissanter utan mer som svenska.

Slutligen: Värt pengarna?
Ja, ja, ja. Som jag skrev tidigare, hur kommer det sig att ingen kläckt den här idén tidigare? Det är ju så sjukt mysigt, det är en perfekt start på helgen och hur jag själv skulle kunna rodda ihop en lika stor frukost till ett motsvarande pris  är ett mysterium.