Hej skogar fulla med svamp och fantastiska svenska äpplen

Det är ett helt sjukt svampår i år. Jag kan knappt ta ett steg i min favoritskog utan att trampa sönder ett gäng trattkantareller men om jag plockar med kommer jag vara tvungen att bygga ett eget rum för alla svampar som ligger och torkar. I ren desperation svängde jag ihop ett gäng portionsstora pajer med kantarellstuvning som sen förpassades in i frysen (utom de första två som jag åt upp direkt).

Kryddburken gjorde en riktigt höstig Lövbiffsgryta vilket påminner mig om att det snart är älgjakt och jag har fortfarande mängde med kött från förra året i frysen. Till helgen ska jag därför göra en riktigt mustig gryta som får puttra halva dagen. Alla goda recepttips mottages tacksamt!

Åter till äpplena. Jag passade i lördags morse på att handla mängder av Åkerö-äpplen på torget innan de tog slut. Några torkades till äppelringar men resten ska jag koka äppelmos på och självklart även ta några som en ursäkt för allsköns bakverk. Ett bra tips verkar vara Carinas Äppel- och smuldegsmuffins som ser helt ljuvliga ut!

Snart dags att börja fundera på vad jag ska ha i landet nästa år. Mer kryddor känns självklart eftersom det blev fler och fler plantor som sattes i år och alla står sig fortfarande. Elin från Tre Tjejer i Köket har tagit upp sina favoriter från trädgårdslandet och får mig då att inse att libbsticka hamnar på måste-listan tillsammans med ett lagerbladsträd. Några andra tips?

Några andra saker som åkte in i bokmärkesarkivet var den här rödlöksmarmeladen från Marina, den här vinbärskakan (ännu ett recept från Elin så man kan nog med all rätt kalla mig ett fan nu),  ett gäng goda höstinläggningar från Säsongsbloggen (påminner mig om att sylta trattkantareller!) och slutligen helt sinnessjuka Double Cookie Fudgy Brownies från sötsaks-Jedin Danielle. 

Vad har jag missat för andra höjdpunkter? Min RSS-läsare kan liksom inte få nog av bra matsiter.