Helgens bröd ska få sig en värdig följeslagare

Insåg till min fasa innan jag somnade igår att jag inte hade berättat vem som vann degkniven. Jag måste byta metod för att dra vinnaren eftersom det där med att smeta in en ett gäng papperslappar med leverpastej och sen låta Leon Leonberger sniffa sig fram till sin favorit den här gången slutade med att han slukade ett par lappar. En fastnade i mungipan på honom och med ett bestämt grepp lyckades jag forcera isär hans käkar och rädda den. På lappen stod det @Marthanna och där har vi vår vinnare! Grattis – den kommer med posten under veckan.

Smör är gott på bröd. Jättegott. Men ibland kan det vara trevligt att doppa i olivolja och då till och med en smaksatt olivolja. Det bästa jag vet är att bryta isär några valnötskärnor, stoppa ner dem i en liten glasburk med olivolja och sen ställa åt sidan ett par dagar så oljan kan dra åt sig smakerna. Personligen föredrar jag oljor som milda och inte alltför nötiga eftersom de nyanserna ska komma av valnötterna, men återigen, det är en smaksak.

Använd den till att ringla över lite lättrostat bröd eller doppa bitar av bröd direkt i för att sen smula över lite havssalt. En sallad med avocado, tomater och kapris blir helt magiskt med några matskedar av oljan. Jag skulle tro att den kan förvaras ganska länge, men jag behöver inte fundera så mycket på det eftersom den går åt på nolltid.

Några andra smarta användningsområden?