• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Chokladfrosting med lime

april 26, 2012 by Johan Hedberg Leave a Comment

Chocolate frosting with lime recipe

Nu är jag äntligen nöjd

Tog en titt på lite gamla artiklar och insåg två saker:
– Jag har under en tid kämpat med att få till en riktigt bra chokladfrosting utan att bli riktigt nöjd.
– idag är det exakt tre år sen jag postade första inlägget här. Tre år. Herregud.

Anyway, den här chokladfrostingen är den bästa jag testat hittills. Den är krämig, full med chokladsmak, lagom söt och så bryter man av den med lite lime. Spritsad håller den formen väl utan att för det vara hård. Ytan blir glansig utan att kännas för fuktig.

Med andra ord precis som den ska vara. Ljuset Jonatan, jag ser det jävla ljuset.


Chokladfrosting

Tid: Max 15 minuter

  • 200 g Philadelphia (färskost, cream cheese)
  • 30 g smör
  • 150 g florsocker
  • 20 g starkt kaffe
  • 20 g grädde
  • 0,5 vaniljstång (eller 0,5 tsk vaniljpulver)
  • Skalet från 1 lime (bara det yttersta) (kan uteslutas om man så önskar)
  • 60 g kakao
  • En halv knivsudd salt
  • 20 g god choklad (kan uteslutas)
  1. Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Smöret måste vara mjukt.
  2. Vispa färskost och smör i en bunke tills det är en jämn smet utan några som helst klumpar.
  3. Sikta i hälften av florsockret och vispa tills det åter är en jämn smet. Upprepa med resten av florsockret.
  4. I med kaffe, grädde, vanilj och limeskal.
  5. Sikta i kakaon och ha i saltet.
  6. Vispa igen tills allt är blandat och alla eventuella klumpar är borta.
  7. Riv ner chokladen med hjälp av ett fint rivjärn, det ska bli pyttesmå flagor. Jag föredrar att använda ett zestjärn.
  8. Ställ in i kylen ett par timmar för att låta frostingen stelna (gärna över natten om man har tiden på sin sida).
  9. Fyll en spritspåse och garnera som aldrig förr, eller bred ut det med en spatel.
  10. Klarar sig säkert tre-fyra dagar i kylen, täckt med plastfolie.

Filed Under: Fyllning och creme Tagged With: choklad, chokladfrosting, Cupcakes, frosting, lime, recept, Sött, vanilj

Previous Post: « Bars med rabarber
Next Post: Toscakaka »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme