Om jag hade en krona för varje kantarell jag plockat…

Det är så lätt att man börjar låta otacksam när det kommer till svamp. Den där första barnsliga glädjen övergår alltid under extrema svampår som det här till en lätt syrlig ton. När den burtonde korgen med kantareller är fylld och släpas hem för att under stånkanden rensas medan man försöker hänga med i handlingen på den där serien man slaviskt börjat följa (Breaking Bad i mitt fall – snart klar med säsong två) så blir det lätt ett Men herregud jag pallar inte mer svamp. Bara för att sen lite ironiskt följas av att man dagen därpå vaknar upp och dras till den lätt fuktiga skogsdungen som en bananfluga till en lätt kantstött persika en ljummen augustieftermiddag.

Veckan har alltså avslutats i svampens tecken. Igår var det svamp och lingon medan det idag höll sig till bara trattkantareller på steroider. I övrigt har de senaste sju dagarna handlat om kontorsflytt (yay för helt nya lokaler, groteskt bra kaffe och ett stort kök), den roliga nya traditionen att spela in en podcast, Janssons Frestelse, krusbärskaka på säsongens sista krusbär och halloncupcakes med kardemumma.

Kommande vecka ska tydligen vara Den Stora Inläggningsveckan så jag har även laddat med extra mycket glasburkar. Vi får se vad det leder till.

I kapitlet Vad Andra Haft För Sig kan man bland annat läsa om följande:

Matvett som jag älskar dels för att det är dietister som skriver och därmed folk som faktiskt baserar sina åsikter på fakta och inte som majoriteten av hälsobranschen litar på förståsigpåare, allsköns krämare och allmänt subjektiva profeter. Men dels också för att de tar upp så relevanta saker. I veckan har de avhandlat Vad är sant om ägg? och i fredags berättade de sanningen om tacokrydda och hur man kan göra sin egen. I dagarna byter de till en helt nydesignad site vilket lär innebär en ännu högre växel framöver. Ingen kan vara lyckligare för det än jag.

Skolkocken skrev ett oerhört bra inlägg om Vikten av den pedagogiska måltiden som jag tycker alla som har barn i skolålder eller som kommer att komma i skolålder ska läsa. Eller vänta – om du betalar en krona i skatt och undrar vad tusan lärarna gnäller för egentligen, då ska du läsa det här.

– Middagstips? Vad sägs om en Bookmakertoast med rostad potatis och senapscreme? Låter galet gott va?

– Svamptider och läge att testa lite annat än de kantareller jag just nu torkar på varje ledig plats i hemmet. Farbror Grön skriver lite om Mandelriska som jag tror alltför få vågat testa. Personligen har jag lovat mig själv att lära mig en ny svamp per säsong och våga plocka den i skogen. I know. Daredevil me.

– Har jag sagt att Gaashud är en av mina nya favoritbloggar? Med inlägg som det här om en höstig äppeltårta så tror jag att det är fler som sätter upp den på absoluta toppen över bloggar man inte får missa.

– Slutligen, eftersom det är lingontider så måste jag få rekommendera My Italian Smorgasbord som är fantastisk matlagning av italienska boendes i Sverige. Lingonbrödet är to die for.