crocus sativus

Ja, det är korrekt – vi är tillbaka!

Efter att våra stämband fått tre veckors ledighet är vi nu tillbaka med full styrka och den här veckan pratar vi om konsten att få äta gott under januari men med den begränsade budget som alla säger att vi har efter att ha spenderat på tok för mycket på julklappar.

Jag tror det var en kraftfull matprats-abstinens som gjorde att vi nästan inte kunde sluta avbryta varandra. Det fanns så oerhört mycket att prata om och alldeles för lite tid.

Vad är det då för billiga och bra godsaker man kan göra under januari?
Tina är en hejare på risotto och då framför allt svamprisotton. Eller varför inte göra egen pesto? Det finns massor av varianter men favoriten får nog ändå sägas vara rödbetspesto även om fuskpeston också skulle kvala in på en riktigt prestigefylld middagsbjudning.

Jag å andra sidan pratade mig varm om gulaschsoppa och konsten att grodda egna godsaker.

Picki, Matgeek och Poden hittar du som vanligt på iTunes men för de som föredrar en annan sorts podspelare går det även att prenumerera på den här feeden.