Pizza rödbetor chevre recept

Kvällssnackset som spårade ur en aning

Pizza tillsammans med omelett är det perfekta sättet att använda rester och överblivna godsaker på. En enkel deg svänger man snabbt ihop och har man bara lite olja och tomater hemma går resten alltid att kombinera ihop.

Det här är mitt andra tomatrecept på temat tomater från Kanarieöarna som jag dels gjorde en liten introduktion till för ett tag sen och dels konserverade så det stod härliga till.

Till den här pizzan plockade jag fram en rödbeta som hyvlades löjligt tunn på mandolinen (och jag var som vanligt på väg att offra ett par fingertoppar i processen, eftersom jag är för lat för att använda den medföljande hållaren), en bit chèvre, konserverade och färska tomater. Honung, olivolja och så lite ruccola på gjorde att den blev som en liten smakexplosion.

Se till att ta ordentligt med tomater och så här års ber jag återigen att få poängtera att ta de som verkligen smakar ordentligt. Kanariska tomater, gärna de små och extra röda, skurna i tunna skivor.


Pizza med tomater, rödbetor och chevre

Tid: En timme från start till mål
Mängd: 4 små pizzor

  1. Värm vattnet tills det är ljummet och lös jästen i det.
  2. Ha i olivolja, salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen tills den är slät. Låt vila 5 minuter.
  3. Knåda den ordentligt 5 minuter för att jobba upp glutenet. Täck bunken med plastfolie och ställ varmt att jäsa 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela degen i fyra bitar och rundriv till bullar. Platta ut dem en aning och låt sen vila 5 minuter så glutenet slappnar av.
  6. Hyvla rödbetorna så fint du kan (mandolin är att föredra), skiva tomaterna tunt.
  7. Arbeta ut degbitarna till runda, tunna skivor med en liten högre ytterkant. Pensla dem med olivolja och lägg på fyllningen. Ha dock inte på ruccolan.
  8. Skjuts in i ugnen cirka 10 minuter eller tills de fått ordentligt med färg. Ta ut och pensla kanterna återigen med olivolja.
  9. På med ruccolan, lite extra honung, en gnutta olivolja och ett par drag med svartpepparkvarnen.
  10. Servera rykande varma