• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Pizza med tomater, rödbetor, chevre och en massa annat gott

februari 6, 2013 by Johan Hedberg 2 Comments

Pizza rödbetor chevre recept

Kvällssnackset som spårade ur en aning

Pizza tillsammans med omelett är det perfekta sättet att använda rester och överblivna godsaker på. En enkel deg svänger man snabbt ihop och har man bara lite olja och tomater hemma går resten alltid att kombinera ihop.

Det här är mitt andra tomatrecept på temat tomater från Kanarieöarna som jag dels gjorde en liten introduktion till för ett tag sen och dels konserverade så det stod härliga till.

Till den här pizzan plockade jag fram en rödbeta som hyvlades löjligt tunn på mandolinen (och jag var som vanligt på väg att offra ett par fingertoppar i processen, eftersom jag är för lat för att använda den medföljande hållaren), en bit chèvre, konserverade och färska tomater. Honung, olivolja och så lite ruccola på gjorde att den blev som en liten smakexplosion.

Se till att ta ordentligt med tomater och så här års ber jag återigen att få poängtera att ta de som verkligen smakar ordentligt. Kanariska tomater, gärna de små och extra röda, skurna i tunna skivor.


Pizza med tomater, rödbetor och chevre

Tid: En timme från start till mål
Mängd: 4 små pizzor

  • 15-25 g jäst (mindre mängd gör att det tar lite längre tid)
  • 250 g vatten (2.5 dl)
  • 50 g olivolja (0.5 dl) + lite till pensling
  • 4 g salt (1/2 tsk)
  • 4 g socker (1/2 tsk)
  • 450 g vetemjöl
  • Ett par rödbetor
  • Chevre
  • Tomater
  • Pinjenötter
  • Honung
  • Salt & peppar
  • Lite färsk oregano
  • Ruccola
  • Flytande honung
  1. Värm vattnet tills det är ljummet och lös jästen i det.
  2. Ha i olivolja, salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen tills den är slät. Låt vila 5 minuter.
  3. Knåda den ordentligt 5 minuter för att jobba upp glutenet. Täck bunken med plastfolie och ställ varmt att jäsa 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela degen i fyra bitar och rundriv till bullar. Platta ut dem en aning och låt sen vila 5 minuter så glutenet slappnar av.
  6. Hyvla rödbetorna så fint du kan (mandolin är att föredra), skiva tomaterna tunt.
  7. Arbeta ut degbitarna till runda, tunna skivor med en liten högre ytterkant. Pensla dem med olivolja och lägg på fyllningen. Ha dock inte på ruccolan.
  8. Skjuts in i ugnen cirka 10 minuter eller tills de fått ordentligt med färg. Ta ut och pensla kanterna återigen med olivolja.
  9. På med ruccolan, lite extra honung, en gnutta olivolja och ett par drag med svartpepparkvarnen.
  10. Servera rykande varma

Filed Under: Från ugnen, Pizza, Vegetariskt Tagged With: chèvre, honung, pizza, recept, rödbetor, vegetariskt

Previous Post: « Semlor
Next Post: En pralin med mandelmassa och russin marinerade i rom »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme