Nötwhisky varm recept

Tack och lov för varm dryck!

Jag vet att det inte är något konstigt med kylan som nu lägger sig som ett täcke över landet. Det är för sjutton snart jul och vi har ännu ingen snö på gatorna – det är med andra ord något helt naturligt att det blir kallare.

Men ändå hänger jag kvar vid höstjackan som om det var sista halmstrået och kommer in efter hundpromenaderna och är lite småfrusen.

Till middag äter vi riktigt värmande långkok och sen när barnen sover och man får sätta sig i soffan med den där boken som aldrig blir färdigläst eller några avsnitt av West Wing så är det gott att fortsätta på det varma temat.

Det har blivit lite av en hangup när det kommer till varma drycker med lite sprit i. Jag tror det började med den karibiska mumman för ett par år sen men nu har jag mer och mer snöat in på att göra goda saker med whisky i.

Precis som äppeltoddyn i november är det här receptet ett resultat av experimenterande med Singleton Spey Cascade som nu finns att beställa på Systembolaget.

Det här är en klassisk ta det man har hemma-drink men den har visat sig passa oerhört bra till en sval dessert med glass (choklad och hasselnötter är bra kombos!) eller bäst av allt: Amerikanska pannkakor med lite hemgjord Nutella på.

Har man några vänner över efter en dags skidåkning kan man ta färdig smördeg, riva över ost och lägga på lite skinka. Rulla ihop och skär som en rulltårta. Grädda rullarna i ugnen tills de får färg och servera som snackas till drinken.

 

Krämig och varm kanel- och koladrink
Tid: 5 minuter 
Mängd: 2 glas

  1. Värm mjölken tills den sjuder.
  2. Häll whisky och Baileys (som firar 40 år typ idag) i stora glas.
  3. Slå över mjölken. Rör om med en kanelstång i varje glas och låt stå och dra ett par minuter.
  4. Sikta över kanelen.
  5. Om man önskar – vispa lite grädde och klicka på.
  6. Drick medan den är het!

Disclaimer: Det här inlägget och receptet är framtaget på uppdrag av Singleton Spey Cascade. Jag får alltså betalt för att skriva det men innehållet är helt framtaget av mig. Om jag inte hade gillat produkten hade jag aldrig jobbat med den.