• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Krämig och varm kanel- och koladrink

december 4, 2014 by Johan Hedberg 1 Comment

Nötwhisky varm recept

Tack och lov för varm dryck!

Jag vet att det inte är något konstigt med kylan som nu lägger sig som ett täcke över landet. Det är för sjutton snart jul och vi har ännu ingen snö på gatorna – det är med andra ord något helt naturligt att det blir kallare.

Men ändå hänger jag kvar vid höstjackan som om det var sista halmstrået och kommer in efter hundpromenaderna och är lite småfrusen.

Till middag äter vi riktigt värmande långkok och sen när barnen sover och man får sätta sig i soffan med den där boken som aldrig blir färdigläst eller några avsnitt av West Wing så är det gott att fortsätta på det varma temat.

Det har blivit lite av en hangup när det kommer till varma drycker med lite sprit i. Jag tror det började med den karibiska mumman för ett par år sen men nu har jag mer och mer snöat in på att göra goda saker med whisky i.

Precis som äppeltoddyn i november är det här receptet ett resultat av experimenterande med Singleton Spey Cascade som nu finns att beställa på Systembolaget.

Det här är en klassisk ta det man har hemma-drink men den har visat sig passa oerhört bra till en sval dessert med glass (choklad och hasselnötter är bra kombos!) eller bäst av allt: Amerikanska pannkakor med lite hemgjord Nutella på.

Har man några vänner över efter en dags skidåkning kan man ta färdig smördeg, riva över ost och lägga på lite skinka. Rulla ihop och skär som en rulltårta. Grädda rullarna i ugnen tills de får färg och servera som snackas till drinken.

 

Krämig och varm kanel- och koladrink
Tid: 5 minuter 
Mängd: 2 glas

  • 4 dl mjölk (3%)
  • 2 dl Singleton Spey Cascade
  • 1 dl Baileys
  • 2 kanelstänger
  • Kanel
  • Vispgrädde
  1. Värm mjölken tills den sjuder.
  2. Häll whisky och Baileys (som firar 40 år typ idag) i stora glas.
  3. Slå över mjölken. Rör om med en kanelstång i varje glas och låt stå och dra ett par minuter.
  4. Sikta över kanelen.
  5. Om man önskar – vispa lite grädde och klicka på.
  6. Drick medan den är het!

Disclaimer: Det här inlägget och receptet är framtaget på uppdrag av Singleton Spey Cascade. Jag får alltså betalt för att skriva det men innehållet är helt framtaget av mig. Om jag inte hade gillat produkten hade jag aldrig jobbat med den.

Filed Under: Whisky Tagged With: drink, recept, singleton, whisky

Previous Post: « Knäck – så lyckas du med julgodiset
Next Post: 6 julklappar för köksnörden som har allt »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme