Vardagsmat.
Mat man äter till vardags.
Middagar som helst planerats redan helgen innan och bokats in på veckans alla dagar.
För den som är duktig på att strukturera sin vardag är det ett nöje, för den som är lite mer fluktuerande ofta en källa till frustration.
Hemma har vi ett antal recept som är säkra kort. De går snabbt att göra, det är inga krusiduller som stjäl uppmärksamhet och det viktigaste av allt – barnen äter med glupande aptit.
Den här indonesiska kycklinggrytan (eller kycklinggratängen som WW ViktVäktarna kallar den) är ett typiskt sånt recept.
Det är också del två i min serie recept från de över 4.000 som finns i WW ViktVäktarnas app och på deras hemsida.
Vill du testa WW ViktVäktarna så klicka här för att göra det kostnadsfritt i 4 veckor!
Några tips på vägen:
– Anpassa mängden sambal oelek efter dina barns smak, inte din egen. Detta för att undvika krishantering och myteriet på Bounty-vibbar vid sittande bord.
– Kycklingfilé är godast när den är precis klar. Man lär sig efter ett par gånger att skära kycklingen i precis rätt storlek så den är supersaftig när man serverar rätten.
– Har man tillgång till färsk koriander så är det himla gott att klippa över sin tallrik precis innan man ska hugga in.
– Får du rester över blir det en rackarns bra matlåda dagen efter!
Vill du se exakt hur jag gör så kolla receptvideon:
Fler smidiga vardagsrecept? Kolla in Lax i ugn som är en succé även hos familjens yngsta medlemmar.
Slutsnackat, här kommer receptet:
Ingredienser:
600 g kycklingbröstfilé
1 grön paprika
2 dl Milda matlagningsbas 4%
1 klyfta vitlök
2 tsk curry
1 – 2 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form.
- Strimla paprika och lägg över kycklingen.
- Blanda matlagningsbas med pressad eller riven vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn tills kycklingen är klar, ca 20-30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.