• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Vardagsmat: Indonesisk kycklinggryta

maj 3, 2021 by Johan Hedberg Leave a Comment

Vardagsmat.
Mat man äter till vardags.
Middagar som helst planerats redan helgen innan och bokats in på veckans alla dagar.
För den som är duktig på att strukturera sin vardag är det ett nöje, för den som är lite mer fluktuerande ofta en källa till frustration.

Hemma har vi ett antal recept som är säkra kort. De går snabbt att göra, det är inga krusiduller som stjäl uppmärksamhet och det viktigaste av allt – barnen äter med glupande aptit.

Den här indonesiska kycklinggrytan (eller kycklinggratängen som WW ViktVäktarna kallar den) är ett typiskt sånt recept.

Det är också del två i min serie recept från de över 4.000 som finns i WW ViktVäktarnas app och på deras hemsida.

Vill du testa WW ViktVäktarna så klicka här för att göra det kostnadsfritt i 4 veckor!

Några tips på vägen:
– Anpassa mängden sambal oelek efter dina barns smak, inte din egen. Detta för att undvika krishantering och myteriet på Bounty-vibbar vid sittande bord.
– Kycklingfilé är godast när den är precis klar. Man lär sig efter ett par gånger att skära kycklingen i precis rätt storlek så den är supersaftig när man serverar rätten.
– Har man tillgång till färsk koriander så är det himla gott att klippa över sin tallrik precis innan man ska hugga in.
– Får du rester över blir det en rackarns bra matlåda dagen efter!

Vill du se exakt hur jag gör så kolla receptvideon:

Fler smidiga vardagsrecept? Kolla in Lax i ugn som är en succé även hos familjens yngsta medlemmar.

Slutsnackat, här kommer receptet:

Ingredienser:
600 g kycklingbröstfilé
1 grön paprika
2 dl Milda matlagningsbas 4%
1 klyfta vitlök
2 tsk curry
1 – 2 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
  4. Blanda matlagningsbas med pressad eller riven vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn tills kycklingen är klar, ca 20-30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.

Filed Under: Kyckling, WW ViktVäktarna Tagged With: enkel mat, god mat, gryta, kyckling, recept, vardagsmat, viktväktarna

Previous Post: « Vardagsräddaren lax i ugn
Next Post: Bland det godaste jag grillat »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme