FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR
FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR

Blog

  • Rågsurdegsbröd med svenska äpplen

    Jag älskar svenska äpplen så oerhört mycket. De gör mig glada bara genom att ligga i en skål framför mig och sprida sin underbara äppledoft, skimra i höstens finaste färger och ha den där krispiga, syrliga smaken man bara älskar...

    Läs mer
  • Experimentbrödet v 0.9 - Rågsurdegsbröd

    På jakt efter skorpa, hål och den perfekta smaken. Det som gör surdegsbrödet till den utmaning det ändå är, är det faktum att man kan ha exakt samma ingredienser och ändå blir två bakningar aldrig exakt desamma. Att nå perfektion...

    Läs mer
  • Rågsurdeg med valnötter, korinter och honung

    Mustiga baguetter med massor av smak och crunchiness Jag älskar baguetter. Krispiga, sega, stora hål eller små hål, ljusa eller mörka, med russin, med nötter eller med både och. De är goda som de är med smör, de är underbara...

    Läs mer
  • Lättjobbat nattjäst surdegsbröd

    Ibland mår man bra av att få krångla till det. Råvaror som sniffats fram i en gotländsk gårdsbutik, fördegar och skållningar med exakta temperaturer och degar som ska dras, vikas och stötas timme efter timme. Ibland vill man bara att...

    Läs mer
  • Att starta en surdeg: Rågsurdeg

    Så här startar och underhåller du en surdeg Surdeg är för att bli lite semivetenskaplig och citera Wikipedias artikel en symbiotisk blandning av jäst och laktobakterier. Rent konkret funkar det så att man fångar upp den jäst som finns latent...

    Läs mer
  • Återupplivning av surdegarna

    Bra livskraft i de här krabaterna Jag tog en chansning och lämnade surdegarna hemma när vi drog till Gotland. Att de i vanliga fall får stå en vecka i kylen utan tillsyn är vardagsmat, men två veckor utan någon som...

    Läs mer
  • Bäst hittills - vi kallar den Söderlingaren

    Rågsurden som överträffade förväntningarna – inte svårt att namnge en sån. Jag hade en förhoppning under helgen om att få tid till att göra en riktig mother-of-all-surdegar. Den där riktigt långjästa, bastanta klumpen fylld med allsköns smarrigheter. Brödet som skulle...

    Läs mer