• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Halloncupcakes med marshmallowsfrosting

december 7, 2011 by Johan Hedberg 7 Comments

Hur i hela friden kommer man på idén att göra halloncupcakes några veckor innan jul?

Jag skulle kunna dra till med en klyscha om att jag ville bryta av mot alla julsmaker eller att jag experimenterar med något nytt till julbordet, men det skulle kvala in om som vinterns hittills mest tillrättalagda lögn. Ärligt talat så hade jag så fullt i skafferi och frys att det krävdes en rejäl utrensning och det som först fick stryka på foten var hallonen som skördats i somras och som jag tydligen missade under sylt/marmeladkokandet. Sen hittade jag en burk marshmallowsfluff och då ställs man omedelbart inför risken att kvällarna spenderas med en kopp varm choklad som man sen klickar ner fluffet i. Inte riktigt den förberedelse för nästa sommars vass-badande som jag hade planerat att undvika så den var fick också följa med.

Det finns en populär företeelse som kallas för fluff och kortfattat innebär att man smälter ner något gott i vispgrädde och när blandningen svalnat vispar man det. Perfekt till tårtfyllning eller som i det här fallet – som frosting.
Visade sig passa väldigt bra med det söta från marshmallows tillsammans med hallonen.

Känner du igen handen? Japp det är min kollega J som återigen fått ställa upp.

Halloncupcakes med marshmallowsfrosting

Tid: 1 timme

  • 120 g smör
  • 220 g socker
  • 2 ägg
  • Skalet av 1 citron (endast det yttersta)
  • 1 tsk vanilj (dubbla om du använder vanillinsocker)
  • 180 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 120 g mjölk
  • En knivsudd salt
  • 100 g frysta hallon
  • 2 tsk potatismjöl

Frosting

  • 200 g vispgrädde
  • 80 g marshmallowfluff
  1. Kväll dag 1: Hetta upp grädde i en kastrull och när första bubblan syns på ytan tar man av den från plattan och ha ner marschmallowfluffet i den. Det borde även gå med vanliga, fasta marshmallows men jag har inte testat det själv.
  2. När allt har löst sig häller man upp det i en skål, täcker med plastfolie ändra ner till ytan och ställer in i kylen över natten.
  3. Dag 2: Sätt ugnen på 180 grader .
  4. Se till att smöret är ordentligt rumstempererat och mjukt.
  5. Vispa smör och socker till en fluffig massa i en skål.
  6. Tillsätt äggen och vispa ordentligt. Det ska bli riktigt, riktigt fluffigt så vispa hellre en minut extra om du är osäker. Elvisp är så klart ett bra alternativ här även om min ballongvisp hittills inte svikit mig.
  7. Ha i citronskalet. Ekologiska citroner är verkligen, verkligen, verkligen att föredra.
  8. I en skål vid sidan om häller man ner vanilj, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör om en aning.
  9. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Det gör underverk för slutresultatet att just sikta ner de torra ingredienserna eftersom man minimerar risken för klumpar, inte behöver röra lika mycket i smeten och därmed får behålla maximalt med fluffighet.
  10. Häll i mjölk och salt. Rör tills det blandats till en jämn smet.
  11. I en skål vid sidan om vänder man hallonen som kommer direkt från frysen i potatismjölet (detta för att de inte ska safta sig så ohyggligt). Ha därefter ner dem i smeten och rör lite försiktigt tills de fördelat sig jämnt.
  12. Fyll formarna till lite drygt hälften och sen direkt in i ugnen. Tid som behövs är cirka 20 minuter. Stoppa ner en tandpetare och kommer den upp utan någon smet på sig är de klara. Ta ut och låt svalna på galler.
  13. Vispa grädde och när den har en fast och fin konsistens spritsar man den på toppen av de avsvalnade cupcakesen.
  14. Servera snarast.

Filed Under: Finfika, Från ugnen, Hallon Tagged With: Cupcakes, fluff, frosting, hallon, marshmallows, recept, Sött

Previous Post: « Måndagstävling – vinn en lökskärare
Next Post: Cookies med tranbär och choklad »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme