Vår, primörer och bakverk!

Så obeskrivligt skönt med lite värme, långa kvällar och en massa andra vårtecken. Jag har redan smygstartat min kommande rabarberfrossa genom att göra rabarbercurd och ätit upp det sista av rabarbermarmeladen från förra säsongen.

Tills dess att det går att klippa av de första stjälkarna med det röd/gröna godiset i den egna rabatten får jag ge mig till tåls och helt enkelt…ehrm…baka något gott.

Siktar på att göra en laddning mazariner i helgen. Eller kanske något med smördeg. Eller en laddning cupcakes. Eller… tusan också.

Gläder mig att se att fler har skippat vaniljsocker (som utan undantag är skräp och till största delen består av vanillin). Sött till salt har skrivit en liten hyllning till det kravmärkta äkta vaniljpulvret som jag skrev om redan 2009. Den är fortfarande lika bra och finns numera i nästan alla större livsmedelsbutiker. Dock har jag på sistone börjat köpa vaniljstänger från Vaniljimporten som skickar hem en laddning på bara ett par dar och den är helt fantastisk. (nej, jag har inget för att skriva det – den är helt enkelt så bra)

Kul att läsa om att Coop i Bohuslän och Dalsland har börjat sälja Bodalsgris som är lokalt producerat griskött. Elin från Tre Tjejer i Köket har testat och resultatet talar sitt tydliga språk. Uppsala är fortfarande sån öken när det kommer till bra kött. När Citygross är de som har bäst kött vet man att utbudet är torftigt (inget ont om Citygross dock – de har stort utbud, många olika roliga styckningsdetaljer, maler själva i butiken och priserna är riktigt, riktigt bra. Men jag vill gå till en riktig köttdisk med en glad slaktare.)

Tacos ikväll? Kan man kanske få tipsa om att göra en risotto med svamp och örtolja istället?

Jag har fått en ny favorit i min RSS-läsare: När Lilla Matdériven är i farten kan jag inte låta bli att fascineras. Den här gången är det ett recept på Kikärtsknäcke som direkt letar sig in i min bokmärkeshög. Det ser så inåthelvete gott rent ut sagt.

Förrätter är passion i mindre förpackning. Oändliga är möjligheterna, men trots det fastnar man lätt i samma mönster som middagsbjudningen innan. Varför inte testa den här getostkrämen i glas med sparris och nötter?

Ska vi frossa i lite sötsaker? Lite karamellmaräng med jordgubbar kanske? En lemoncurd meringue cake? Varför inte de här finfina kanelbitarna från Heavenly Cupcake? Eller varför inte Lemon Cake Squares with Cherry Meringue Icing? Så mycket gott. Så lite tid.

Slutligen, hittar jag inspiration hos andra och sätter upp det på min att-göra-lista kan ni följa den på Pinterest.