Skogshallon

Nu ska det kokas marmelad!

Morgonen inleddes så klart med långfrukost och OS, men sen bar det av till min nyfunna guldåder med skogshallon mitt inne i Uppsala. Det var igår under en löprunda som jag vek av mot mountainbike-stigen jag åkte när jag och min Trek precis hade börjat lärt känna varandra. Gula stigen (PDF) är en perfekt nybörjarsträcka om man vill lära sig köra på stigar i naturen. Men det var i hagen bredvid jag igår passerade och i samband med lite fippel med en vattenflaska jag slogs av att det var väldigt rödprickigt runtomkring mig. Visade sig vara ett paradis för skogshallonälskare.

Idag plockades det ett kilo på en timme och det var utan att blivit helt uppätna av myggen.

Nu väntar en kväll med kokande av en riktigt god hallonsylt som ärligt talat mer påminner om en marmelad. Den är helt perfekt att ha till de kommande hallongrottorna men några kommer garanterat att sparas för en hallonkaka med marängtäcke.

Själv sugen på lite hallon? Här hittar du en karta. Parkera vid Shell-macken och följ sen grusvägen cirka 40 meter innan du kommer till en stig som leder in i skogen. Följ den och efter runt 50 meter börjar snåren. Sen är det bara att jobba sig vidare. Det finns tre riktigt stora områden och sen en massa små öar med snår. Jag skrapade bara lite på ytan och mitt bland alla perfekt mogna bär är det även en massa kart så hinner du inte dit den här veckan lär det finnas kvar nästa vecka också.