Sannerligen om det inte blev en riktig inläggningsvecka!

Tror jag lovade tidigare att det här var Stora Inläggningsveckan och jorå, det blev en hel del av den varan. Godast var den inlagda blomkålen, följt av min ständiga favorit smörgåsgurkan, ett antal burkar rödbetor, någon romtopf och ett par burkar gurka med dill. Allt detta var lyckade exempel.

Till de mindre lyckade hör rättika och rädisor inlagda i en klassisk 1-2-3 lag (1 del 12%-ig ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten) som måhända smakade riktigt gott, men doften var som hämtad ur en skräckfilm. Notera pickipickis reaktion när vi öppnade burken under vår podcast.

Veckan i övrigt då? Jo, fick hem ett paket med Estrellas nya Västkustchips för någon vecka sen och en kylig kväll testades första påsen (havssalt). Chips är inte mitt förstahandsval när det kommer till snacks men de här rackarna får bra betyg. Krispiga på gränsen till ordentligt crunchiga, inte feta i eftersmaken och duktigt saltade. Bra jobbat där.

När grillsäsongen för de flesta nu är över är det läge att planera bra köttbitar att tillreda inomhus. Det här receptet på T-benstek gillar jag lite extra eftersom det är fokus på köttet och med trevlig rotsakskaka till.

Jag älskar rödbetor. Lätt kokta, inlagda, rivna eller bara ner med dem i råsaftcentrifugen tillsammans med ett par äpplen och apelsiner. Men pasta med rödbetor i har jag aldrig gjort. Tur att det finns andra som testat. Skön färg!

Pratar vi andra förslag på middagsmat känns det som att det räcker med att glutta lite på Silverkockens ständigt ökande samling. Lätt halstrad lubb låter som en vinnare vilken dag som helst.

Gräddkokt savoykål med honungsstekt sidfläsk. Men herrejävlar, varför kan jag inte få äta varje kväll vid Le Parfaits bord?

Årets Blossa har avslöjats och det är… Yuzu Ingefära. Nämen i ärlighetens namn varför? Vill här säga att jag just nu gör något jag är oerhört duktig på – kritiserar utan att ha testat. Men jag som levde i tron att de skulle utveckla kopplingen till svenska smaker känner mig ärligt talat lite dragen vid näsan. Hoppades på salmbär eller nypon, men tji fick jag.

Sebastien Boudet tipsade i veckan om att han är med i tidningen Bread som man kan ladda ner helt gratis här. Attans bra tidning med flera intressanta intervjuer.

Är svart kardemumma det nya…ehrm…svarta (skjut mig…)? Först var det pickipicki som testade det (såg den live – luktade fantastiskt) och nu är det Lilla Matderivén som matchat den med kokosris, butternut squash och tofu.

Lilla Kråkans Skafferi publicerade i veckan ett tips som stavas Pannkakspytt med hjortron. Mnåh seriöst jag som älskar hjortron kan inte läsa sånt här utan att börja fundera på att kila in i köket och göra lite kvällspannkaka.

Veckans tema i podcasten (som har ett namn! Picki, Matgeek och Poden) är äpplen och eftersom jag ska iväg i mitten av veckan och plocka en massa trevliga sorter som ska användas till pajer, must, mos, gröt och bröd tänkte jag att man kanske kunde tjuvstarta med att tipsa om den här äppelpuddingen?

Slutligen, vi efterlyste ju flera bra svenska podcasts om mat. Sån tur då att In The Kitchen precis dragit igång sin och i första avsnittet intervjuar Jon Widegren från Flippin’ Burgers.