Och med den självklart ett podavsnitt dedikerat till vår favoritväxt
Har ni sett hur det börjar dyka upp kraftfulla knoppar i rabarberrabatterna? Att det på sina håll finns små stänglar och att om bara solen pressar på lite till kommer vi kunna starta vårens första frossa vilken dag som helst.
Efter Valborgs grillande och efterrättsinferno kan det vara skönt att tänka på allt gott som går att göra med den lite syrliga bekantskapen som kan liva upp den tråkigaste av dagar.
Några av de recept som vi pratar om är:
– Rabarbermarmelad med ingefära
– Saft på rabarber och jordgubbar
– Rabarberpaj med fetaost
– Rabarbercupcakes med kardemumma
– Rabarbercurd
– Rabarberkräm med jordgubbar och vanilj
– Lingondricka med rabarber
– En pavlova med smak av rabarber
– Tinas rabarbersaft
– Muffins med rabarber, sötmandel och mynta
– Rabarber- och jordgubbskompott med kardemumma
Men vi hann även med att testa lite godsaker från Bondens Marknad i Uppsala och äta ett par exemplar av ovan nämnda muffins.
Picki, Matgeek och Poden hittar du som vanligt på iTunes men för de som föredrar en annan sorts podspelare går det även att prenumerera på den här feeden.